Hogyan legyen motivált csapatod?

Melyik cég nem vágyik egy tökéletes, önmotivált csapatról? Mely folyamatosan feldobja a nyerő labdát új ötleteivel és kiharcolja a verseny előnyt saját piacán. A külső ösztönzések pl.: promóciók vagy béremelések ritkán nyújtanak megoldást arra, hogy az alkalmazott hosszútávon motivált maradjon. Vajon milyen megoldásokkal lehet mégis elérni, hogy alkalmazottjaink motiváltak legyenek és cégünk érdekét maximálisan képviseljék ? 3 egyszerű lehetőséget szedtünk össze, ami elősegítheti a motivációt

1, Közöld a célokat

Ahhoz, hogy csapatod tagjai céltudatosan végezzék munkájukat fel kell tenniük az alábbi kérdést: miért?! Ha munkatársaid nem tudják, hogy miért dolgoznak, miért hajtanak akkor kevésbé valószínű, hogy munkájukat értelmesnek találják és ezért inaktívabban törődnek vele. Alkossatok közösen egy jövőképet: Legyen tiszta, hogy hova halad a vállalkozás és mi a ,,hajtóereje”. Azok a vezetők, akik egyértelmű irányt tudnak adni valóban képesek vállalkozásukat következő szintre emelni.

2, Egyértelmű célok

Az egyik leggyakoribb de-motiváló tényező egy munkahelyen, ha csapatod folyamatosan elfoglalt, de nem tudják pontosan hova hajtanak, tisztázatlan és túlgondolt célok miatt. A speciális célmeghatározások hiánya bizonytalanságot okozz, csökkenti a motivációt és állandó vitát eredményezhet. A világos célok segítenek munkatársaidnak a felesleges stressz elkerülésében és az intelligensebb döntések meghozatalában. Határozott kiindulópont a ,,közös nagy cél” meghatározása amelyben 1 csapatként dolgoztok. A ,,közös nagy célt” próbált apróbb utakra bontani, aminek elérését sikerként könyvelhetitek el! Nem akármilyen sikernek… közös sikernek!
” Az Enter-Holdingnál bevezettük, hogy sikeres megvalósítás után egy pohár pezsgővel vagy borral koccintunk és elkönyveljük, hogy ezt is megcsináltuk. Legyen szó egy nagyobb rendelésről vagy egy új termék sikeres bevezetéséről.”

3, Támogasd az önfejlesztést, növekedés lehetőségét

A motiváció egyik legjobb módja, ha ösztönözheted munkatársaidat a szakmai továbbfejlődésben vagy akár abban, hogy vezetővé is válhatnak. Szervezz tréningeget, könyvekkel segítsd elő a tanulás lehetőségét. Biztosítsd a tovább fejlődés lehetőségét, hisz ha társaid fejlődnek akkor vállalkozásod is fejlődik.  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + tizennyolc =